середу, 15 квітня 2020 р.

Лінія психологічної підтримки для медпрацівників

 ✨ Лінія підтримки для МЕДПРАЦІВНИКІВ починає працювати
 ✨ з 15 квітня 2020, кожного дня  з  ✨14.00 до 02.00 годин.
Також можете звертатись на сторінку Кризовий центр медико-психологічної допомоги https://www.facebook.com/
та за адресою jerelo.zhyttya16@gmail.com

 Зараз увесь світ переживає непрості часи, і кожен з нас так чи інакше відчуває на собі стрес від подій, що відбуваються. 
Хочу поділитися,  майже тиждень ми працювали над тим, щоб якомога швидше запустити проект - «ПІДТРИМАЙ МЕДПРАЦІВНИКА!».
Захист медичних працівників, піклування про них повинно стати чи не найважливішою темою сьогоднішнього дня. Ці люди працюють на передовій, вони кожен день воюють із коронавірусом, ризикують життям, переповнені співчуттями і переживаннями, піддаються тривалому травматичному стресу.  
Успішний досвід роботи Кризового центру медико-психологічної допомоги, який був створений при Інституті психології імені Г. С. Костюка НАПН України ще в березні 2014 року 
дозволив швидко зорганізуватися та створити велику команду  волонтерів-психологів із різних громадських об’єднань та державних закладів.  Всі ці люди багато працювали на Майдані, в шпиталях, були на передовій. Більшість спеціалістів і зараз працюють із ветеранами чи військовослужбовцями і мають досвід роботи на Телефоні довіри. 
Особливо хочу подякувати моїм  колегам, співробітникам лабораторії консультативної психології та психотерапії, які активно залучилися до цієї ініціативи. 
Команда психологів готова бути групою підтримки для медпрацівників і надавати їм якісну психологічну допомогу безкоштовно і конфіденційно. Також необхідна психологічна допомога може бути надана їх близькому оточенню (чоловіку чи дружині, дітям, батькам).
Для консультацій ми пропонуємо номери своїх мобільних телефонів, обираємо зручний для всіх додаток аудіо/відеозв'язку та рекомендуємо найбільш якісні і захищені ресурси (скайп, мессенжер, Viber, Zoom та ін.). 

 Оскільки номери телефонів консультантів є їх власними номерами, вони не будуть розміщені в загальному доступі. Ці номери будуть мати тільки головні лікарі лікарень для використання співробітниками (це правила роботи Служби підтримки). Офіційні листи відправлені на 240 лікарень, які визначені для роботи із Covid-19 на ім’я головного лікаря. 
               Лінія підтримки для МЕДПРАЦІВНИКІВ починає працювати
   з 15 квітня 2020, кожного дня  з   14.00 до 02.00 годин.
Також можете звертатись на сторінку Кризовий центр медико-психологічної допомоги https://www.facebook.com/
та за адресою jerelo.zhyttya16@gmail.com

 В дистанційному консультуванні ми дотримуємося тих самих етичних принципів, що і в очних консультаціях
Ще раз усім дякую за підтримку моєї ініціативи. Гарного усім здоров’я. Наближається Великдень, хочу усім жителям України та світу побажати ЗДОРОВ’Я, НАДІЇ та ВІРИ! 
Людмила  Литвиненко, науковий співробітник лабораторії консультативної психології та психотерапії, психолог, психотерапевт, керівник Кризового центру медико-психологічної допомоги при Інституті психології імені Г. С. Костюка НАПН України, голова ГО "Центр медико-психологічної допомоги «Джерело життя»".