середу, 21 жовтня 2020 р.

Добра новина

 Знаєте, хто такий Чугайстер? Це – найвідоміший автентичний міфічний персонаж Українських Карпат. Він надзвичайно сильний і безсмертний. Його не можуть вбити ані людина, ані звір. Втім, Чугайстер приязний до людей, оберігає їх у лісі, захищає, полюючи на нявок і лісних дів.

 


А ви щось чули про Вовкуня або Дрімку? Нині є можливість дізнатися про багатьох персонажів із української міфології. В Україні створили мобільний додаток із доповненою реальністю Чарівний світ.UA.

 

Загалом розробники візуалізували 20 міфічних персонажів української міфології, серед яких – Перун, Сварог, Кобиляча голова… По кожному з них консультувалися з науковцями-етнографами, бо прагнули подати історію зрозумілою та цікавою для широкої аудиторії.

 

До проєкту залучили українських істориків, художників, дизайнерів та програмістів. Наприклад, образи створювали багаторазові призери фестивалів Kyiv International Advertising Festival, ADC UA Awards, Effie та престижного міжнародного конкурсу в сфері дизайну AD Black sea. 

 

Озвучили міфологічних персонажів заслужений артист України Михайло Войчук, Борис Георгієвський, народний артист України Петро Мага. Тексти писала відома дитяча письменниця та поетеса, член Національної спілки письменників Світлана Дідух-Романенко.

 

Автор і керівник проєкту – український письменник, діджитал-продюсер, дестинейшн-менеджер Нік Лисицький.

 

Мобільний додаток вже можна завантажити на телефон. Поринути у Чарівний світ особливо цікаво буде дітям та підліткам. Культурна ініціатива реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

#Opendata #Суспільнеоко #ДобраНовина #міфологія #ЧарівнийСвіт #Україна

Джерело: https://www.facebook.com/397847380418200/posts/1510294232506837/

Немає коментарів:

Дописати коментар