неділю, 28 лютого 2021 р.

Як допомогти дитині

 



Пам’ятайте, що підтримка дорослих є дуже важливою для дітей та підлітків у кризових ситуаціях, хоча їхня поведінка часом може сигналізувати про протилежне. Тож, як говорити з дитиною, яка переживає певний травматичний досвід пов’язаний з Інтернет-простіром?

1. Виберіть місце, де дитина почуває себе у безпеці і їй комфортно. Уникайте розмов в присутності того, хто може заподіяти шкоду дитині, психологічну у тому числі.

2. Заспокойте дитину тим, що ви поруч і дитина зараз знаходиться в безпеці.

Cлідкуйте за своїм тоном під час розмови.

3. Якщо ви почнете розмову повчальним тоном, ви можете налякати дитину, і вона, швидше за все, дасть вам відповіді, які ви хочете почути, а не правду, яка з нею трапилась. Постарайтеся зробити розмову невимушеною - це дозволить дитині розслабитись.

4. Ставте відкриті питання.

Наприклад, “Поділись, будь ласка, що викликало такі переживання у тебе? Що повпливало на твою поведінку останнім часом?”

#Не_ведись #Stop_sexтинг

#за_підтримки_київстар


На продовження теми про те, як правильно говорити з дитиною, яка переживає певний травматичний досвід пов’язаний з Інтернет-простором:

1. Слухайте та чуйте.

Дозвольте дитині розповідати у тому ритмі, як зараз їй хочеться. Не приймайте всі слова у свій бік - дитина може висловлюватись доволі агресивно. Спробуйте почути, про що саме воно говорить і що потребує зараз.

2. Уникайте суджень та звинувачень.

3. Використовуйте “Я” повідомлення.

Замість “Як таке могло трапитись?” - “Я співчуваю, що тобі довелось таке пережити..”.

4. Будьте терплячі.

Пам’ятайте, що ця розмова може бути дуже страшною для дитини. Багато злочинців погрожують тим, що станеться щось страшне, якщо хтось дізнається про їхнє спілкування. Вони навіть можуть погрожувати фізичним насильством щодо дитини чи її близьких.

5. Будьте поруч з дитиною.

По можливості нагадуйте дитині, що ви поруч з нею і готові їй допомогти у будь-якій ситуації. Не забувайте і про фізичний контакт, але перед тим, як обійняти дитину, запитайте, чи можете зараз це зробити.

#Не_ведись #Stop_sexтинг

#за_підтримки_київстар

Джерело: https://www.facebook.com/stopsextingua/posts/882202159207199?__cft__%5b0%5d=AZXU8s90avEjz1_Sn-HIbVZduMJIIRUWON4bqVEBC1aEDCeq-kTw8qMsSGUAMKuIUp4hKqnKJV8keEqmcARVIp9JWjWeSs31aa6tlwF2W5B3_06ywnTLwrLDbhou8uSsELCltFUmMg3aE6OnZBJ3h-2-&__tn__=%2CO%2CP-R,

Немає коментарів:

Дописати коментар