середу, 3 червня 2020 р.

Кімнати кризового реагування для жертв домашнього насильства

26 травня у столиці відкрили кімнати кризового реагування для жертв домашнього насильства. Про це повідомила заступниця голови Київська міська державна адміністрація - КМДА Марина Хонда.

📌 В чому новизна? Досі в Києві працював притулок для жінок, але призначався для тих ситуацій, коли вже зафіксовано факт правопорушення, відкрито кримінальну справу, в наявності у потерпілих є документи. А от для гострих кризових ситуацій в місті кімнат поки що не було. 

📌 Як працюватимуть кімнати: одночасно перебувати в кімнатах можуть 4 дорослих та 2 дітей. Жити в одній кімнаті повнолітнім постраждалим людям різної статі заборонено. Коли крайній термін перебування в кризовій кімнаті завершиться, постраждалу людину можуть влаштувати до притулку чи інших спеціалізованих служб.

У кризових кімнатах подобово перебуватимуть 4 соціальні працівники. Це дозволить поселяти постраждалих цілодобово.

📌 Де розташовані кімнати: адресу не розголошують з міркувань безпеки постраждалих від насильства. 
 
📌 Відкриття кризових кімнат є одним із етапів формування повноцінної системи протидії насильству. З бюджету міста виділили 660 тисяч грн на ремонт, а 282 тисяч надав Фонд народонаселення ООН у рамках меморандуму з КМДА саме на обладнання кризових кімнат. 
 
❗️А ми нагадаємо: якщо ви стали свідком чи жертвою домашнього насильства, негайно зателефонуйте на 102 або скористайтесь цими корисними контактами:
 
👉 Цілодобова служба «Телефон довіри» (044 272-15-00 з мобільного та 15-00 — зі стаціонарного), яка надає психологічну підтримку для постраждалих від домашнього насильства; 
 
👉 Національна «гаряча лінія» з запобігання домашньому насильству — 0 800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), 116-123 (безкоштовно з мобільних);
 
👉 Цілодобова правова допомога — 0 800 213 103.
 
Також нагадуємо про чат-бот #ДійПротиНасильства у телеграмі чат-боті @police_helpbot, завдяки якому можна отримати додаткову інформацію та допомогу. 
 
Чат-бот може:
 
• допомогти викликати служби допомоги (поліцію і швидку);
• переадресувати на спеціалістів безоплатної правової допомоги для отримання онлайнової консультації;
• надати контакти інших служб допомоги;
• роз’яснити, що таке домашнє насильство та як протидіяти цьому явищу, повноваження органів і установ, які здійснюють заходи з попередження домашнього насильства.


Джерело інформації про кризові кімнати: cutt.ly/IyDEeim

Джерело: https://www.facebook.com/1418070198463863/posts/2610785802525624/

Немає коментарів:

Дописати коментар